's-Gravenweg 346, 2911 BK, Nieuwerkerk aan den IJssel

Leer jouw collega's kennen

Leneke van de Wetering

Receptioniste

“Regelmatig wordt er gevraagd of je het naar je zin hebt. Ook je mening doet ertoe. Er is ruimte voor ontwikkeling en nieuwe uitdagingen. Hierdoor pak ik, naast mijn functietaken, ook graag andere taken op!”

Functie

Als receptioniste bij Nedco doe ik de administratieve kant van Sales. Daaronder valt het beheren van de e-mail en de telefoonlijn en het doen van alle extra taken waar de afdeling Verkoop niet aan toekomt. Mijn dag is compleet als het druk is geweest aan mijn bureau, mijn werk goed af is en het gezellig is geweest met collega’s. Daarnaast geeft het mij een voldaan gevoel als ik de vragen van collega’s goed heb kunnen beantwoorden, juist ook als ik een stapje extra heb moeten doen om dat antwoord te zoeken. Dat geeft een voldaan gevoel. Ik houd wel van een beetje reuring op kantoor.

Overstap

Voordat ik bij Nedco begon, werkte ik in de horeca; daar heb ik ook drie opleidingen voor gedaan. Door omstandigheden was de horeca niet meer mijn ding en wilde ik ander werk gaan doen. Zo kwam ik bij Nedco terecht en het bevalt me heel erg goed. In de horeca is het de hele dag druk: je blijft rennen en vliegen. Hier bij Nedco is het ook druk, maar op een andere manier. Hier krijg je veel informatie te verwerken op een dag, maar dat motiveert mij juist. Ik wil dit werk dus graag blijven doen. Ik wil me dan ook graag nog meer ontwikkelen door middel van een opleiding die meer bij mijn huidige baan past, bijvoorbeeld de opleiding Management Assistent.

Collegialiteit

Het contact met collega’s is bij Nedco heel laagdrempelig. Je kunt op iedereen afstappen met je vragen en kunt altijd terecht met je verhaal: het gaat hier niet alleen maar om het werk. Je moet dus wel sociaal zijn om bij Nedco te werken. Iedereen is heel erg open en praat met iedereen. Alle collega’s komen elkaar in de wandelgangen tegen. Het is dan ook wel handig een beetje feeling te hebben met de mensen met een beperking die bij ons werken: je maakt vaak even een babbeltje.

Ook op kantoor is het gezellig. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld met z’n allen uit eten. Dat versterkt de band met de collega’s. En wie te laat komt moet een vrijdagmiddagborrel organiseren; dit gebeurt vrij regelmatig! Verder hebben we personeelsuitjes voor al het personeel, waarbij we bijvoorbeeld gaan paintballen. Iedereen doet dan net zo hard mee, ook de directie.

Uitdaging binnen Nedco

Binnen Nedco zijn er volop doorgroeimogelijkheden. Als je binnen de ene functie niet meer helemaal op je plek bent, is er altijd wel werk op een andere afdeling. De medewerkers worden daarin ook goed begeleid. Er is binnen het bedrijf oog voor het welzijn van de medewerkers. Regelmatig wordt er gevraagd of je het naar je zin hebt. Ook je mening doet ertoe. Er is ruimte voor ontwikkeling en nieuwe uitdagingen. Hierdoor pak ik, naast mijn functietaken, ook graag andere taken op. Dit zorgt ervoor dat ik genoeg uitdaging heb in mijn werk!

Lees ook de verhalen van onze andere collega's