's-Gravenweg 346, 2911 BK, Nieuwerkerk aan den IJssel

Leer jouw collega's kennen

Thom van der Wijngaard

Grafisch vormgever

“Het is voor mij een uitdaging om ervoor te zorgen dat klanten een Nedco-rooster kopen, en niet die van de concurrent. Ons product bijzonder maken: dat doe je hier samen, met z’n allen.”

Functie

Als grafisch vormgever bij Nedco ben ik verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het maken van flyers, het opmaken van folders en het vormgeven van stickers voor de producten. Mijn opdrachten variëren van kleine dingen tot het samenstellen van hele catalogussen. Ook lever ik technische ondersteuning voor bijvoorbeeld Display. Een klant die een logo op de folderbak wil, voorzien we van een voorbeeld door middel van Photoshop. Verder maak ik de technische tekeningen voor bepaalde producten die mijn collega’s moeten vouwen of in elkaar moeten zetten. Het gaat dan om de tekening die in de machine wordt geïmplementeerd of om constructietekeningen.

Positieve overstap

Voordat ik bij Nedco begon, heb ik een tijdje bij een reclamebureau gewerkt. Daar maakte ik vooral websites en deed ik ook grafisch werk zoals auto-bestickering en reclameborden. Bij Nedco valt het mij op dat alles hier netjes is geregeld. Ook ben je hier geen nummer. Iedereen kent elkaar en je praat vrijuit met de directie. Ze komen bijvoorbeeld even langs om een praatje te maken en vragen dan ook naar dingen buiten het werk om. Dat is bijzonder voor een bedrijf van dit kaliber.

Grafische vormgeving en een bedrijf in kunststoffen

Het is voor mij een uitdaging om ervoor te zorgen dat klanten juist een Nedco-rooster kopen, en niet die van de concurrent. Ons product bijzonder maken: dat doe je hier samen, met z’n allen. De ene afdeling zorgt ervoor dat de kwaliteit goed is, de andere dat het er aantrekkelijk uitziet, enzovoorts. Je bent hier deel van het geheel en met elkaar doe je je best om het hele proces soepel te laten verlopen. Onze huidige advertentiecampagne heeft niet voor niets de slogan ‘Dit is gewoon een rooster. Maar wel ééntje van Nedco’!

Persoonlijke groei

Als je hier laat zien wat je kan, dan wordt dat gezien en beloond. Zelf begon ik als alleen ontwerper voor Sluban verpakkingen, maar inmiddels doe ik veel meer dan dat. In de zes jaar dat ik hier werk heb ik drie cursussen mogen doen op kosten van de zaak. Dat is leuk en doet je groeien. Niet alleen binnen je vakgebied, maar ook persoonlijk.

Open bedrijfscultuur

Als medewerker bij Nedco is het hard werken, maar tegelijkertijd is het erg gezellig. We spelen een potje voetbal in de pauze en er wordt regelmatig wat georganiseerd. De cultuur binnen Nedco is heel open, iedereen kan overal iets over zeggen. Er wordt altijd geluisterd, als je maar een goed argument hebt.

Ik vind het ook erg mooi dat ook mensen met een beperking hier een plek krijgen. Ergens anders komen ze vaak niet makkelijk aan werk. Hier horen ze er net zo goed bij als ik. Niemand wordt hier gelijk op zijn fouten afgerekend; je krijgt de kans om ze te herstellen. Dat maakt het fijn om hier te werken. Nedco biedt voor iedereen een stabiele werkomgeving, het werk is gevarieerd en er werken leuke mensen!

Lees ook de verhalen van onze andere collega's