's-Gravenweg 346, 2911 BK, Nieuwerkerk aan den IJssel

Leer jouw collega's kennen

Gerard Kleijbeuker

Medewerker Technische Dienst

Ik vind het belangrijk iedereen het gevoel te geven erbij te horen. Ik werd aangenomen om te gaan sleutelen aan machines, maar het werd vooral met mensen omgaan. En ik heb daar zoveel lol in!

Functie

Ik ben officieel medewerker Technische Dienst, maar eigenlijk houd ik zelden een schroevendraaier beet. In de praktijk ben ik meer werkvoorbereider. Ik zorg dat alles klaarstaat: de zakjes, de stickers, enzovoorts, zodat mijn collega’s kunnen gaan inpakken. Ook deel ik de medewerkers in voor het werk dat op een dag gedaan moet worden. Hier zitten ook veel mensen met een beperking bij.

Mensenkennis

Ik geniet het meest van het contact met de mensen die hier werken. Ik heb altijd in de glastuinbouw gewerkt en heb een diploma Middenkader. Ik heb dus best wel geleerd om met mensen om te gaan. Maar de meeste mensenkennis doe je op in de praktijk. Toen ik hier net kwam werken vroeg ik naar de “gebruiksaanwijzing” van de medewerkers, maar die is er niet. Iedereen is anders. Het was superleuk om juist dat te ontdekken.

Ik probeer dagelijks voor iedereen de juiste manier te vinden om hen te interesseren voor de taak, te motiveren het werk op te pakken en waar nodig te begeleiden. Het is voor mij een mooie uitdaging te zorgen dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Ik zorg dat er een goede taakverdeling is, probeer een praatje te maken om collega’s op hun gemak te stellen en zoek altijd naar een passende oplossing. En als iemand afgeleid wordt door welke reden dan ook, stellen we samen doelen om de focus op het werk terug te krijgen. 

Werk op maat

Binnen Nedco is volop ruimte voor mensen met beperkingen. Er wordt niet gekeken naar wat je niet kunt, maar naar wat je wel kunt. Soms zijn we dagen aan het zoeken naar wat de mogelijkheden zijn voor een persoon. Dat die ruimte er is, dat vind ik fantastisch.

Sinds kort hebben we een nieuwe jobcoach die veel van de medewerkers begeleidt. Samen overleggen we wat binnen Nedco de juiste manier is om met hen om te gaan. Dat geeft best wel resultaten. Maar je moet niet het onderste uit de kan willen hebben: als je 150% productie wilt draaien word je zelf gek, en de mensen ook. Dat verwacht de directie ook niet. Als je gewoon accepteert dat iemand niet zo snel kan denken, of niet zo goed kan rekenen, kom je hier ontzettend ver.

Ik vind het belangrijk iedereen het gevoel te geven erbij te horen. Dat vind ik het leuke aan mijn werk. Ik werd aangenomen om te gaan sleutelen aan machines, maar het werd vooral met mensen omgaan. En ik heb daar zoveel lol in! Ik geniet enorm.

Lees ook de verhalen van onze andere collega's