's-Gravenweg 346, 2911 BK, Nieuwerkerk aan den IJssel

Leer jouw collega's kennen

Wim Gorissen

Orderpicker

Ik zoek altijd werk en houd van praktisch aanpakken. Als het rustig is, loop ik door de loods om te kijken wat er gedaan kan worden. Een kantoorbaan is niets voor mij!

Functie

Ik ben orderpicker bij Nedco, en soms val ik in bij inkomende goederen. We werken met Exact om orders te verwerken. Op kantoor krijgen collega’s de bestellingen van de klant binnen. Dat wordt in orders verwerkt en deze orders worden weergegeven in onze scanners. Ik werk hier nu bijna 7 jaar, hiervoor werkte ik als magazijnmedewerker en orderpicker bij een bedrijf met eigen kledingzaken. 

Eigen verantwoordelijkheid

Geen enkele dag is hetzelfde en je hebt ook best veel vrijheid bij Nedco. Als ik zie dat iets op is, of iets staat verkeerd, dan pak ik dat gelijk aan. Als er een container binnenkomt denk ik vast een stapje vooruit. Ik kijk hoe de goederen in de loods gezet moeten worden zodat het goed werkbaar is voor de collega’s. Ik zag bijvoorbeeld dat er bij het indelen van het magazijn geen onderscheid gemaakt werd tussen hardlopers en producten die minder hard gaan. Toen heb ik gevraagd om een ABC-lijst (A=hardlopers, B=middenlopers, C=minst hardlopers). Aan de hand van die lijst heb ik de stellingen opnieuw ingedeeld, zodat het efficiënter is. En dat vindt de directie prima. In drie paden kunnen mijn collega en ik volledig naar eigen inzicht werken. Sinds kort heeft iedere medewerker bovendien de verantwoordelijkheid voor een eigen stelling die we bij moeten houden. Zo draagt iedereen eraan bij dat het netjes blijft.

Automatisering

Nog niet zo lang geleden werkten we als orderpickers nog met groene bonnen. Toen dit geautomatiseerd werd, dacht ik eerst ‘Moet dat nou allemaal?’, maar dat was een kwestie van wennen. Het werkt nu veel sneller. We houden meer tijd over, al hebben we in de coronatijd wel het vuur uit onze sloffen gelopen. We leveren namelijk ook aan bouwmarkten, en iedereen ging klussen tijdens de lockdown. Het was erg druk, maar ook wel heel gaaf om dit met z’n allen te doen. 

Nedco als werkgever

Het is gezellig bij Nedco. Er wordt altijd wel gevraagd hoe je weekend was, en zelf maak ik ook vaak een babbeltje aan de productieband. In de pauzes zijn we vaak op het dakterras, of er wordt gevoetbald of Kubb gespeeld. Als je aan iemand vraagt om je te helpen, dan doen ze dat, of ze nou van kantoor zijn of beneden op de werkvloer staan. De directie voelt zich absoluut niet te goed voor de werkvloer.

We krijgen ook regelmatig een stukje erkenning voor ons werk: een uitgebreid kerstontbijt of bijvoorbeeld een tas met allerlei lekkernijen. Ook hebben we elk jaar een personeelsuitje, of een BBQ op het dakterras. Het is alleen wel levensgevaarlijk om al die spullen boven te krijgen, dus tegenwoordig wordt de BBQ ook wel achter in de loods gedaan. Of er komt een foodtruck. Verder zijn we wel eens wezen paintballen en bowlen.

Je kunt je bij Nedco best goed ontplooien. Er zijn altijd doorstroommogelijkheden, van orderpicker naar bijvoorbeeld kantoor. Maar ik zoek altijd werk en houd van praktisch aanpakken. Als het rustig is, loop ik door de loods om te kijken wat er gedaan kan worden. Een kantoorbaan is niets voor mij!

Lees ook de verhalen van onze andere collega's