's-Gravenweg 346, 2911 BK, Nieuwerkerk aan den IJssel

Onze historie

1986
Oprichting Nedco
B.M. Nederlof op het thuiskantoor

Op 1 november 1986 werd Nedco opgericht door B.M. Nederlof. Hij had een idee en werkte dit uit tot een tastbaar product: de perfecte kunststof lekbak. Dit was de tegenhanger van de zinken lekbak die in die tijd onder wasmachines geplaatst werd. Deze was log, zwaar en niet praktisch. Hij werkte vanuit een kleine kamer thuis terwijl de voorraad opgeslagen werd in twee garageboxen van in totaal 50m2.

1991
Eerste verhuizing
Pand aan de Koepelstraat

Bij die ene lekbak bleef het niet. Het assortiment groeide en werd steeds meer uitgebreid met flexibele slangen, ventilatoren, uitblaaskleppen voor afzuigkappen en roosters voor badkamers en deuren. De voorraad in de garageboxen werd te groot en een verhuizing was dus noodzakelijk. Zo verhuisde Nedco in 1991 naar de Koepelstraat in Rotterdam. Een opslagruimte van 300m2 met een hoogte van 5 meter.

1994
Tweede verhuizing
Pand aan de Hoogeveenenweg

Vanaf 1991 besloot B.M Nederlof om zich volledig op Nedco te richten. Daarbij werd hij geholpen door zijn zoon Jan Nederlof. Nedco verhuisde vervolgens naar de Hoogeveenenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel waar er nog meer ruimte was voor het groeiende assortiment. De opslagruimte groeide tot een ruimte van 550m2 met een maximale hoogte van 7,5 meter.

1994
Start met eigen productie
Matrijs voor de lekbak

Tot 1994 was Nedco vooral bezig met het in- en verkopen van het assortiment. Vanaf 1994 kwam daar verandering in. Door gebruik te maken van eigen productiemogelijkheden was het voor Nedco mogelijk om naast het gestandaardiseerde assortiment ook kleine producties en/of gepersonaliseerde producten aan te bieden. Hierdoor was het mogelijk om de markt nog beter en meer van dienst te kunnen zijn.

1994
Start display assortiment

Naast het ruime ventilatie- en witgoed assortiment bij Nedco, was er bij Nedco ook ruimte voor andere kansen. Zo ontdekte Nederlof sr, in 1994, tijdens een werkbezoek aan Amerika de kunststof folderbakken. Met de introductie van de folderbakken werd ook het displayassortiment van Nedco geïntroduceerd wat in de jaren erna uitgroeide tot een volwaardig assortiment.

1996
Sociale werkomgeving

In 1996 kreeg Nedco de vraag vanuit een school of ze werk hadden voor iemand met een verstandelijke beperking. Al snel kwamen er meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Nedco werken.  Nedco werkte in die tijd veel samen met een sociale werkplaats. Toen Nedco de vouwtafels van de sociale werkplaats overnam, werd de groep mensen binnen Nedco met een afstand tot de arbeidsmarkt nog groter. Dit zorgde niet alleen voor veel plezier en positiviteit, maar het zorgde er ook voor dat Nedco een gemêleerd personeelsbestand kreeg.

1999
Verhuizing naar de huidige locatie
Mede door de komst van het display assortiment en de eigen productiemogelijkheden werd de ruimte aan de Hoogeveenenweg weer te klein. Zeker met het oog op de toekomst. Daarom verhuisde Nedco (voorlopig voor de laatste keer) naar de ’s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier had Nedco 1600m2 tot haar beschikking met een maximale hoogte van 9,5 meter.
2001
Uitbreiding van het warehouse
Pand aan de 's-Gravenweg

In de eerste 15 jaar groeide het assortiment dusdanig hard dat ook nu de ruimte weer te klein was geworden. Daarom werd het warehouse uitgebreid met 900m2 tot een totale oppervlakte van 2500m2. Met de uitbreiding kwam er ook meer ruimte voor het eigen machinepark.

2006
Opzetten van een eigen spuitgietafdeling
Spuitgietmachine van Nedco

Het machinepark bleef groeien en nam een steeds groter gedeelte van de oppervlakte in beslag. Zoon Bastiaan Nederlof was toen al een aantal jaar werkzaam binnen Nedco. In 2006 zette Bastiaan het spuitgieten bij Nedco op. Door de komst van een eigen spuitgietmachine kreeg Nedco nog meer eigen productiemogelijkheden.

2006
Uitbreiding van het assortiment met Sulkys
Sulkys Cavalettie

Vanuit Nederland ontstond de vraag voor een mooie, stevige en betaalbare ponykar (sulky's). Daarom bestelde Nedco in China een hele container sulky's, die ze binnen het bedrijf door ontwikkelden en vervolgens weer verkochten. Zo ontstond het merk Sulkys.eu. Het merk Sulkys.eu is in Europa uitgebreid tot een volwaardig merk met sulky's in diverse soorten & maten.

2008
Opening eigen fabriek in China
Fabriek in China

Nadat Pieter Nederlof als laatste van de broers in dienst kwam bij Nedco, opende hij in 2008 in China een eigen fabriek voor Nedco: Jinjiang Nedco Industry Co. Ltd. Aan de andere kant van de wereld produceert Nedco de vele variaties ventilatieroosters in staal, aluminium en RVS producten terwijl de kunststof productie van ventilatie en displaypresentatie plaatsvindt in Nieuwerkerk aan den IJssel.

2016
Uitbreiding kantoren
Verbouwing pand aan de 's-Gravenweg

15 jaar na de vorige uitbreiding was Nedco toe aan een volgende uitbreiding en modernisatie. Hiervoor werd in 2014 tienduizend vierkante meter grond van de buurman gekocht waardoor er 1.500m2 werd aangebouwd. 

Met deze uitbreiding werden de kantoren verbouwd en kwam er een nieuwe expeditie en binnenkomende goederen bij. Daarbij werd meteen rekening gehouden met eventuele toekomstige uitbreidingen.

2019
De komst van zonnepanelen
Zonnepanelen bij Nedco

Maatschappelijk verantwoord ondernemen werd ook bij ons steeds belangrijker en daarom besloten we om op het dak van het nieuwe gedeelte van het magazijn 468 zonnepanelen te plaatsen. Hiermee werd 40% van de totale benodigde energie opgewekt. Daarnaast werden er ook diverse machines zoals de plasticpers en de kartonshredder aangeschaft om nog duurzamer te kunnen opereren.

2021
Nieuwe automatisering

Onze doelstelling om orderstromen voor 90% te automatiseren, hebben er toe geleid dat we na 29 jaar afscheid hebben genomen van ons oude ERP systeem. 

Daarmee is een nieuw tijdperk aangebroken. Alle warehouse en productieprocessen zijn in 2021 gedigitaliseerd. Hiermee hebben we onze servicegraad naar onze klanten kunnen verbeteren.   

2022
Een grote stap naar energieneutraal

Het dak van het oude deel is vervangen en de lichtinval is beter geregeld. Daarnaast konden er op het verstevigde dak extra  zonnepanelen geplaatst worden. 

Met +800 zonnepanelen zijn we inmiddels voor 110% dekkend in ons verbruik aan elektriciteit.

20??
Toekomst

De huidige locatie biedt genoeg mogelijkheden tot verdere uitbreiding van Nedco als bedrijf. 

Een nog breder assortiment met een stevige marktpositie als productiebedrijf en een hoge service verlening voor onze klanten zullen daarbij altijd centraal staan.

In onze toekomstplannen zal ook plaats zijn voor verdere verduurzaming zoals accu’s voor de opslag van onze opgewekte stroom.

 Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) , voor mens en milieu, zit nu éénmaal in ons DNA

Op zoek naar een baan bij Nedco? Bekijk dan onze uitgelichte vacatures:

Open sollicitatie

Soms zijn we op zoek naar mensen zonder dat we wisten naar wie we op zoek waren…

Juist daarvoor hebben wij een open sollicitatie mogelijkheid. Heb je interesse om bij Nedco te werken? Aarzel niet en laat gerust van je horen.

Op zoek naar een baan bij Nedco? Bekijk dan onze uitgelichte vacatures:

Productiemedewerker

Wil jij als productiemedewerker diverse werkzaamheden aanpakken zoals het maken van kunststof ventilatieroosters of acrylaat displays? Bij Nedco zijn we voor deze werkzaamheden op de productieafdeling op zoek naar versterking voor ons team.

Open sollicitatie

Nedco is een bedrijf met een ondernemende geest wat blijft groeien. Vanwege deze groei zijn wij op zoek naar nieuwe mensen. Maar naast onze vacatures komt het ook voor dat wij op zoek zijn naar mensen zonder dat we wisten naar wie we opzoek waren. Juist daarvoor hebben wij een open sollicitatie mogelijkheid.

Wim Gorissen

“Ik zoek altijd werk en houd van praktisch aanpakken. Als het rustig is, loop ik door de loods om te kijken wat er gedaan kan worden. Een kantoor baan is niets voor mij!”

Wim Gorissen, Orderpicker