's-Gravenweg 346, 2911 BK, Nieuwerkerk aan den IJssel

Leer jouw collega's kennen

Wim Heuvelman

65+ klusser

“Werken bij Nedco is verzekerd zijn van een gemoedelijke werkkring, waarin je gerespecteerd wordt. En er is een breed scala aan werkzaamheden, dus elke dag kan anders zijn.”

Functie

Ik ben bij Nedco in dienst als 65-klusser. 65-klussers zijn mensen die klaar zijn in het reguliere arbeidsproces, maar te energiek om achter de geraniums te gaan zitten. Ik ben betrokken bij de productie en bij reparatie van goederen waar iets aan stuk is. Denk aan badkamerventilatoren en wasmachineverhogers die binnen de garantietermijn stuk gaan. Wij beoordelen of het product te repareren is. Zo ja, dan voeren we de reparatie uit, zodat het weer terug kan naar de klant. Ik ben elke dag weer benieuwd wat er te doen is. Ik heb altijd onder stressvolle omstandigheden gewerkt en dat hoeft hier niet meer. Daar ben ik elke dag blij mee.

Flexibel inzetbaar

Ik ben flexibel inzetbaar. Toen ik met pensioen ging, heb ik gezegd: ik wil minimaal twee dagen blijven werken. Ik wil ook graag onder de mensen zijn. Maar als ik een dagje weg wil met de motor of samen met mijn vrouw een weekje met de caravan op pad ga, dan moet dat ook gewoon kunnen. En dat kan hier. Voordat ik bij Nedco kwam, was ik hoofd administratie, maar ik ben altijd wel met techniek bezig geweest. En ik klus graag, dus dit werk is ideaal voor mij.

Gemoedelijke werksfeer

Bij Nedco hangt een leuke sfeer. Het gaat er gemoedelijk aan toe, in alle personeelslagen. De lijntjes zijn kort en we gaan op een informele manier met elkaar om. Ik ben een mensenmens, dus ik ben hier graag. Er is grote diversiteit aan werkzaamheden en ook de populatie van medewerkers is divers, inclusief collega’s met een beperking. Mijn dochter heeft een beperking, dus ik weet hoe moeilijk het kan zijn om deze mensen aan werk te krijgen en te houden. Ik werk niet direct met deze doelgroep, maar je hebt natuurlijk wel regelmatig een praatje. Het is belangrijk hen ook echt aandacht te geven: het gevoel te geven dat ze ook meetellen.

De gemoedelijkheid is ook merkbaar in mijn eigen werk. Als ik iets persé vandaag klaar wil hebben en eigenlijk lukt dat niet, dan is het “Joh, maak je niet druk, doen we het toch morgen!” En de directie heeft altijd wel even contact als je hen tegenkomt. Werken bij Nedco is dus verzekerd zijn van een gemoedelijke werkkring, waarin je gerespecteerd wordt. En er is een breed scala aan werkzaamheden, dus elke dag kan anders zijn.

Lees ook de verhalen van onze andere collega's