's-Gravenweg 346, 2911 BK, Nieuwerkerk aan den IJssel

Leer jouw collega's kennen

Corine Verduijn

Inkoop

Ik heb het vak vooral geleerd door te doen. Binnen Nedco word je op een plek gezet waar je past op basis van wie je bent, niet persé omdat je een speciale opleiding hebt gevolgd.

Corine_2

Functie

Ik ben ondersteuner van de hoofdinkoper van Nedco. Dagelijks heb ik veel contact met de leveranciers, bijvoorbeeld over het moment waarop producten geleverd worden. Ook los ik het op wanneer leveringen verkeerd zijn gegaan. Binnen het bedrijf beantwoord ik veel vragen van collega’s over producten en levertijden. Ze komen bij mij als ze zich afvragen of de levering wel klopt. Verder doe ik bestellingen op basis van ons systeem. Het systeem geeft aan welke producten er nodig zijn, ik beoordeel of dit klopt en doe vervolgens de bestelling.

Lokaal familiebedrijf

Vijf jaar geleden ben ik bij Nedco begonnen. Ik woon in de buurt, en als ik langsreed tijdens pauzes was het personeel vaak buiten. Dat zag er gezellig uit: menselijk, niet zo hard allemaal. Die menselijke kant trok mij aan. Nedco is een echt familiebedrijf en verschillende collega’s zijn al heel lang in dienst. Dat geeft al snel een vertrouwd gevoel. Bovendien is er veel flexibiliteit: het is bijvoorbeeld mogelijk je werktijden te wijzigen, in overleg. Deze menselijke kant komt ook naar voren richting de klant: als er bijvoorbeeld iets stuk is worden klanten niet afgewezen, maar serieus genomen.

Werk dat bij je past

Voordat ik hier begon te werken heb ik op een verkoopafdeling gezeten en 12 jaar lang op de hypotheekafdeling van een bank gewerkt. Ik had dus nog geen ervaring met inkoop; in de toekomst zou ik nog wel een inkoopopleiding willen volgen. Ik heb het vak vooral geleerd door te doen. Binnen Nedco word je op een plek gezet waar je past op basis van wie je bent, niet persé omdat je een speciale opleiding hebt gevolgd.

Ik werk precies en ik kan goed met mensen omgaan. Toen het bijvoorbeeld niet lekker liep bij een leverancier ben ik wekelijks gaan contacten met een praatje over het weer of iets dergelijks. En dat werkte, nu verloopt het contact een stuk beter. Het is ook een uitdaging om bestellingen op tijd geleverd te krijgen. Als dat soort dingen lukken en er is fijn contact met collega’s en leveranciers, dan heb ik een mooie dag.

No-nosense

Nedco is een no-nonsense bedrijf, zonder opsmuk. De mensen hebben het hart op de goede plek. Anders begaafde mensen zouden ergens anders niet zomaar makkelijk een kans krijgen; hier krijgen ze die kans wel. Je mag als persoon zijn wie je bent. Anders begaafd of niet, christen of niet, van welke cultuur dan ook. Er heerst een fijne sfeer.

Lees ook de verhalen van onze andere collega's