's-Gravenweg 346, 2911 BK, Nieuwerkerk aan den IJssel

Leer jouw collega's kennen

Wouter van der Mark

Medewerker Binnendienst

Ik geniet van een dag waarop ik een hele hoop werk heb verzet, een goede omzet heb gedraaid of een mooie order heb binnengehaald. Maar we moeten ook lol hebben gehad. Het zakelijke moet leidend zijn, maar het sociale is zeker ook belangrijk.

Functie

Als medewerker binnendienst heb ik veel direct klantcontact. Ik beantwoord mailtjes en telefoontjes van klanten met vragen over de technische specificaties van producten of waar ze precies voor dienen. Verder maak ik offertes en neem ik orders aan. Ik vind talen leuk, dus het is leuk om contact te hebben met klanten in het buitenland. Ik houd mij vooral bezig met kunststoffen. Die producten leveren we vooral binnen Nederland, maar ook in België, Duitsland en Engeland. Naast het Nederlands gebruik ik dus ook Engels en Duits in de communicatie.

Bij 0 beginnen

Ik heb 13 jaar in de zorg gewerkt, maar was op een gegeven moment klaar met de regeltjes en de afbrokkeling van de kwaliteit in Nederland. Toen was het tijd voor iets anders en kwam deze baan voorbij. Ik had 0 achtergrond en kennis, dus moest alles leren. Dat betekende heel veel luisteren, mezelf openstellen, vragen stellen en soms een beetje kunnen bluffen. Inmiddels ken ik de producten door en door. Ik geniet van een dag waarop ik een hele hoop werk heb verzet, een goede omzet heb gedraaid of een mooie order heb binnengehaald naar aanleiding van een offerte. Maar we moeten ook lol hebben gehad. Het zakelijke moet leidend zijn, maar het sociale is zeker ook belangrijk.

Eigen initiatief

Wat ik zelf heel leuk vind en ook zelf heb opgepakt binnen Nedco is het verzamelen van data van producten. Ik heb in de markt gemerkt dat daar steeds meer vraag naar is gekomen. Klanten willen bijvoorbeeld weten hoeveel producten er in een doos passen of welk soort materiaal er exact is gebruikt. Als je de klant kunt voorzien van correcte en volledige informatie, gaan de vinkjes op groen en verbetert je positie op de markt.

Omzien naar elkaar

Nedco is een veilig bedrijf, biedt een veilige omgeving voor de medewerkers. Mensen krijgen hier een kans om te ontwikkelen. We hebben een onwijs leuk team. Er wordt omgezien naar elkaar. Iedereen is gelijk, of je nu directeur, productiemedewerker, verkoopmanager of schoonmaker bent. De momenten waarop we de gek steken met elkaar en de serieuze momenten wisselen elkaar makkelijk af. Overal is ruimte voor: alles op z’n tijd. Als team en als bedrijf helpen we elkaar verder.

Lees ook de verhalen van onze andere collega's